top of page

Satelliet monitoring

Schermopname (91).png

Bron: GEO4A

Wie gebruikt Geo4A?

 

Verwerkers hebben gedurende het groeiseizoen bij voorkeur zo vroeg mogelijk inzicht in de kwaliteit en opbrengst van aardappelen. Dankzij deze informatie kunnen zij al in een vroeg stadium hun inspanningen voor de productie en de verkoop van eindproducten plannen. Hierdoor kunnen zij hun middelen nog efficiënter inzetten en risico's beter inschatten en reduceren. GEO4A biedt deze service wereldwijd.

Aardappels in de rooimachine

Wat kunnen we bereiken met de data van Geo4A?

 

Door gebruik van geavanceerde wiskundige modellen, grondmonsters, meteorologische informatie en satellietwaarnemingen maken we nauwkeurige berekeningen om het groeiproces van de aardappels te analyseren. Hierdoor is het mogelijk om op hoge resolutie en binnen perceel niveau het groeiproces te begrijpen en de impact van omgevingsfactoren, zoals het weer, op de groei en kwaliteit van aardappels vast te leggen. Dergelijke informatie zorgt ervoor dat beter inzicht wordt verkregen in de hoeveelheid en kwaliteit van de aardappels en dat bijvoorbeeld aardappels die stress hebben ondervonden, onnodig worden verscheept. Informatie rondom het groeiproces wordt door ons continu online weergegeven in ons digitale dashboard en wordt wekelijks geactualiseerd.

 

Deze informatie is toegankelijk voor de pootaardappelsector, de verwerkende industrie en partners van deze sector.

Wat kunnen we zien in het programma van Geo4A?

Geo4A toont voor iedere klant in de vorm van tabellen, figuren en specialistische analyses per perceel de informatie in rapporten en dashboards.

Aardappelland geklapt

Teeltstatistieken Geo4A Brianna 

Statistieken Brianna tempratuur
Statistieken Brianna groei

Teeltstatistieken Geo4A El Mundo 

Statistieken El Mundo tempratuur
Statistieken El Mundo groei

Op de akker met STET

bottom of page