top of page

De AgXeed robot in actie op onze akker!

AgXeed - dust - c.jpg

Foto van ducksize.com

De AgXeed robot in actie bij de innovatiehub kavel!

In de akkerbouwsector staan we voor verschillende uitdagingen. Hoe gaan we op een duurzame manier om met de bodem? Hoe gaan we om met krapte op de arbeidsmarkt? Met deze vraagstukken in gedachten, worden er steeds meer technieken ontwikkeld.  

 

Verschillende van deze technieken komen samen in de AgXeed. Een robot, met toch ‘gewoon’ een 160 PK Deutz motor. De AgXeed robot was, in samenwerking met WeeversNieuwstad en het Agrofoodcluster, in actie bij ons op de akker!

 

Het idee kwam voort uit de ontwikkeling van onze precisielandbouw e-learning module. Waarom zouden we hiervan niet een deel praktisch inrichten?! Zo bieden we scholen en andere geïnteresseerden de mogelijkheid deze nieuwe techniek in de praktijk te komen bekijken. Niet iedereen zal deze technieken op korte termijn allemaal tegenkomen, maar ongetwijfeld wel elementen eruit. Zo is er tijdens een demo-middag al uitgebreid verteld worden over de technieken in de robot (5G, laser-sensoren, AI…), hoe dit werkt, wat er nodig is om de robot te besturen, wat er voor de boer veranderd, maar ook wat wel en niet werkt.

 

Het land werd klaargelegd wordt voor het komende teeltseizoen. Vele studenten, telers en andere geïnteresseerden kwamen langs om dit prachtige stuk innovatie te bekijken! 

AFC-logo-2015-1.png
LogoWeeversNieuwstad.png
INNOVATIEHUB LOGO_Tekengebied 1.png
bottom of page